THE MAKER

De maker achter SVART is Sarah Verstraete. Belgische creatieveling geboren in 1991. Eigenzinnig, kunstzinnig en een veelzijdige creatieve persoon.

Sarah is grafisch vormgeefster / webdesigner, fotografe en creatief boekbindster. Geliefd vanwege haar oog voor detail, kenmerkende foto’s / projecten ... en eigen stijl. Op haar manier ontwerpt, maakt, en combineert Sarah haar verschillende vakgebieden voor haar eigen label SVART.

Ze laat zich inspireren door scandinavisch design en verfijnde vormgeving van het hoge noorden. En houdt van zwart als pure basiskleur. De uitstraling benaderd modern, eenvoud, stijlvol en elegantie.

Sarah leert graag bij, volgt workshops en experimenteert graag met verschillende materialen. Op die manier verbindt ze het ambachtelijke met het moderne.

Her story ... Gepassioneerd door fotografie / presentatie, design, en handgemaakte producten begon Sarah in 2010 aan haar opleiding fotografie, deze werd al snel opgevolgd door een opleiding grafisch vormgever. Van bij het begin was het de bedoeling om beide opleidingen te volgen en een mooie combinatie van de twee te kunnen toepassen op werkgebied. Haar passie voor bijzonder papier en het creatief bezig zijn met haar handen overhaalde haar om de 5-delige module creatief boekbinden te volgen. Dit bij docente Tine Noreille, met een eigen snijtechniek, waar precies werken een must is.

Naast haar job als designer voor print en web startte Sarah eind 2014 haar eigen zaak SVART. Een overkoepelend label voor mooi design, eigenwijze fotografie en creatief boekbinden. Sarah ontwerpt, bindt en fotografeert in opdracht, maar ook voor projecten, tentoonstellingen én voor haar eigen webshop.

Svart is een ‘one woman business’. Sarah wil geen grote productie maar stuk voor stuk creatieve producten met de hoogste kwaliteit, zo puur en eenvoudig mogelijk. Daarbij de esthetische kant niet uit het oog verliezend. Dit voor elk project.

Connect on LinkedIn.